fbpx
skip to Main Content
Menu

Tour “Oud Hollandsch” – Kaasmarkt Alkmaar & Zaanse Schans

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn windmolens en natuurlijk kaas. Nederlandse kaas is wereldwijd geroemd om zijn smaak en dat is niet voor niets. De historie van deze lekkernij gaat terug tot 800 v.Chr. Dit blijkt uit gevonden overblijfselen uit die tijd. De kaas-stad bij uitstek is Alkmaar. De Alkmaarse Waag functioneer al sinds 1581 als kaaswaag. Toen werd de kaas nog vanuit de boerderijen per schip aangevoerd om op het Waagplein te worden gewogen en verkocht. Tegenwoordig worden ze aangevoerd per vrachtwagen vanuit de fabrieken van Campina en Cono. Met zo’n 30.000 kilo aan kaas (2400 stuks) is de kaasmarkt in Alkmaar een echte Oud-Hollandsche ervaring!

Om de dag compleet te maken, bezoek je met deze tour de Zaanse Schans in de middag. Hier kun je de 18e en 19e eeuw herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, snuffel rond in de winkeltjes of kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam.

Het programma

10:00: U wordt opgehaald bij je hotel of andere opgegeven locatie.
10:00 – 13:00: bezoek aan de kaasmarkt Alkmaar (alleen op vrijdagen*)
13:00 – 16:00: bezoek aan Zaanse Schans
16:00: U wordt teruggebracht naar je hotel of andere gewenste locatie.

*In juli en augustus is de kaasmarkt ook op dinsdagavond geopend. Wanneer gewenst, is een tour op dinsdagvond mogelijk. Optioneel met een bezoek aan de Zaanse Schans in de middag.

Nieuwsgierig geworden? Neem direct contact op met Harry en bespreek je wensen.

Deze tour is te boeken vanaf €99 p.p.
20180504_112130
harrystours-kaas
Back To Top